Как да подобрим качеството на снимките си преди да ги споделим

Редактирането на снимки никога не е било по-лесно, което означава че нямаме извинение да споделяме снимки с лошо качество с нашите приятели и близки. За да ни помогнат да използваме максимално потенциала на снимките си от Mashable ще ни покажат как да подобрим качеството на снимките си преди да ги споделим.

 

Повечето смартфони имат добри вградени опции за редактиране, но от медията са използвали Adobe Photoshop Express. Приложението е безплатно за iOS и Android устройства.

 

1. Изрязване

Много често в снимките ни попадат обекти, които не сме искали да заснемаме – хора, автомобили и така нататък. Не се притеснявайте да използвате инструмента за изрязване, за да видите дали не може да изрежете това, което не искате да разваля въздействието на вашите снимки върху тези, с които ще ги споделите. В Adobe Photoshop Express инструмента за изрязване е втората икона от долния менюто.

 

2. Подобряване на контраста

Често качеството на една цифрова снимка може драстично да се подобри чрез коригиране на нейната яркост и контраст. Макар, че не може да се направи много, за да промените едно много размазано изображение, все пак има как да подобрите нещата. Докоснете иконата с три линии с точки и ще видите опции за промяна на яснотата и контраста на изображението. Чукнете върху опциите за стартиране на процеса, а след това използвайте слайда.

 

3. Коригиране на червени очи

В приложението Adobe Photoshop Express, червените очи се коригират много лесно. Трябва само да докоснете иконата на око в долната част на екрана. След това можете да натиснете бутона “Red Eye Auto Detect & Correct” за автоматична корекция или да натиснете върху червените очи в изображението, за да ги коригирате ръчно.

 

4. Премахване на несъвършенства по кожата

С приложението Adobe Photoshop Express много лесно може да заличите и всички несъвършенства по кожата ви, които са видими на снимката. За целта трябва да използвате иконата на лепенка в долната част на екрана. Докоснете я и след това определете площта в снимката, която трябва да се подобри.

 

5. Подобряване качеството на тъмни снимки

Камерите на смартфоните се подобряват постоянно, но все още е възможно да направим някоя твърде тъмна снимка. Добрата новина е, че приложението Adobe Photoshop Express предлага възможност да си поиграете с нивата на експозиция, за да поправите подобни снимки. За достъп до подходящите инструменти, натиснете иконата с три линии с точки и преминете през различните опции, които са на разположение – Contrast, Exposure, Highlights, Sadows, Temperature, Tint и Vibrance.

 

Вижте как да правим хубави снимки с Android телефон

Взето от:

http://www.digital.bg/kak-da-podobrim-kachestvoto-na-snimkite-si-predi-da-gi-spodelim-article441367.html

Leave a Reply