Какви са актуализациите в ClassRoom?

Представяне на услугата:

Вход: Входът става от линка по-долу, чрез вашето потребителско име  състоящо се от Вашето име и фамилия изписани на латиница и завършва на @sou-beron.org и парола, която Ви е казана.

https://classroom.google.com

Първи стъпки при първоначален достъп за ученици:

1. Приемате условията за достъп

2. Променяте вашата парола

3. Избирате учащ

4. Включвате се в предложеният курс


Работа с файловете в диска с Google Drive.

1. Стартирате Google Drive

2. Натискате бутон НОВО, след това качи и след това качвате файла от задачата от локалният компютър.

3. Натискате десен бутон върху задачата и избирате Отвори с… Google…


Classroom in Google Play


Присъединяване към курс: Трябва да изберете знакът + в горната част на екрана и да напишете или поставите кодът, който за съответните класове е:

Консултации: 2hox5m

microbit: 5pictzv

6а: 9j58dm3

6б: wy5dime

6в: 2cytcf7

7а: 4nj0gl5

7г: 1r65le

9a: kjgw84 ИТ

8а: Инф.

9б: 1txr84n

10а: q9q45w ИТ

10а: И

11 ИТ: 0nwbcg3

12а ИТ: f57djhi


В класната стая при работата с документи Вие можете да качвате такива направени с офис пакета на Майкрософт, но и да създавате файлове с Гугъл диск. При завършване на задачата натиснете бутонът предай и така ще съобщите на преподавателят си, че сте готови и той може да Ви прегледа файлът, по който сте работили, да Ви оцени и да напише коментар към задачата.

При изпълнението на домашната си работа няма да се губи време от учебният час, защото Вашите домашни могат да се прегледат в извън учебно време.

Какво е Google диск

Влез в Google диск

Къде е вашата “папка”? Влезте в Гугъл диск, след това в папка classroom и … това е Вашата главна папка, в нея можете да качвате потребителските си файлове необходими за завършване на задачите си. Тези файлове са си Ваши и никой друг потребител не може да ги изтрие.


Повече преподаване, по-малко технически дейности

Услугата Classroom е проектирана да помогне на преподавателите да създават и събират заданията безхартиено и включва пестящи време функции, като възможността за автоматично копиране на документ в Google за всеки учащ. Тя също така създава папки в Диск за всяко задание и всеки учащ, така че всичко да е организирано. Задачите от дисковете към учебниците може да намерите в папката на Вашият клас.

Всички задачи направени в час ще бъдат публикувани и могат да бъдат разгледани по-обстойно от преподавателят по-късно и коментирани по-точно.

Ще имате възможност да направите домашното си чрез Вашият таблет или телефон. Чрез представената универсалност учениците ще могат да работят много повече и няма да е нужно да мислят за това вкъщи на каква версия на програмите са, имат ли ги инсталирани и дали не са си забравили флашката с тяхното домашно…

Учащите могат да следят какво трябва да предадат чрез страницата „Задания“ и да започнат работа само с едно кликване. Преподавателите могат бързо да видят кой е завършил задачите и кой не е, да оценяват и да предоставят директна обратна връзка в реално време направо в Classroom.


Предимства за курсовете

Лесно настройване: Преподавателите могат да добавят учащите непосредствено или да споделят код, с който те да се включат. Настройването отнема само няколко минути.

Пестене на време: Лесният безхартиен процес на възлагане на задания позволява на преподавателите да създават, преглеждат и оценяват заданията бързо и от едно място.

Подобряване на организацията: Учащите могат да виждат всичките си задания на страницата за целта, а всички материали за курса автоматично се поставят в папки в Google Диск.

По-качествена комуникация: Classroom позволява на преподавателите незабавно да изпращат обявления и да започват обсъждане в курса. Учащите могат да споделят ресурси помежду си или да отговарят на въпроси в потока.

Сигурност и достъпна цена: Както останалите услуги в Google Apps for Education, и Classroom не съдържа реклами, никога не използва съдържанието ви или данните на учащите с цел реклама и е безплатна за учебни заведения.


В меню Информация можете да намерите дискът с учебните материали, който се предлага от Вашият учебник, а така също някои важни неща свързани с обучените през годината там, където е необходимо.


Желаещите да се включат трябва да ми изпратят своите данни за вход: име, фамилия и временна парола на личният ми електронен адрес: petio.nikolov@gmail.com

За бързи справки може да ми се обадите на следният номер: 0878 90 31 61

Презантация на продуктът:

Видео представяне:

На базата на презентацията по горе съм направил едно представяне. Вижте го…

Дистанционен достъп

Leave a Reply