На 10 и 11 май заедно с група ученици от СУ “Д-р Петър Берон” град Червен бряг взехме участие на конференция на тема: “Интелектуалната собственост – основна предпоставка за конкурентноспособността на икономиката.”

Нашата задача беше да представим платформата за обучение GOOGLE Класна стая.

Първият ден беше теоретично представяне в рамките на 15 минути, а през втория ден учениците демонстрираха как работи платформата. Това стана по особено атрактивен начин. Водещ ученик чрез своят телефон използвайки мобилното приложение Google ClassRoom публикуваше любопитни въпроси към всички участници. Въпросите се появяваха автоматично в класната стая, а гостите ги виждаха благодарение на екран и проектор. При отговор от страна на зрител ученикът го въвеждаше чрез своят телефон и той се появяваше на екрана.

По този начин гостите научиха и няколко отговори на някои интересни въпроси, като:

Защо вегетарианците не трябва да ядат смокини?

Кой може да говори на всички езици?

Кое е първо: яйцето или кокошката?

За проявилите се зрители имаше и награди.

За участието си екипът на училището беше награден с трето място, а наградата беше подсигурена от Председателя на Общински съвет Плевен..

В нашето представяне имаше много положителни моменти. Учениците се запознаха с нови хора, техни връстници, с техните преподаватели, с представители на научната общност и изобретатели!

В същото време бяхме особено удовлетворени, защото успяхме да ги докоснем до най-добрата система за обучение в този момент!